Oostenrijk: Kapuzinerkirche, Wenen

De Kapucijnenkerk in Wenen, Oostenrijk is een kerk en klooster gerund door de Orde van de Minderbroeders Kapucijnen. Gelegen aan het Neuer Markt-plein in de Innere Stadt, in de buurt van het Hofburg-paleis, de kapucijnerkerk die het meest bekend staat om het bevatten van de keizerlijke crypte, de laatste rustplaats voor leden van het huis van Habsburg. De officiële naam van de kerk is de kerk van de Heilige Maria van de Engelen, maar in Wenen staat hij algemeen bekend als de kapucijnerkerk. Rond 1599 woonden de gebroeders Kapucijner onder Lawrence van Brindisi in Wenen op weg naar Praag, waar ze in de loop van de contrareformatie door paus Clemens VIII waren gestuurd. De kerk werd geschonken door een testament van Anna van Tirol (1585 – 1618), gemalin van de Heilige Roomse keizer Matthias van Habsburg. De bouw werd vertraagd door het uitbreken van de Dertigjarige Oorlog en werd pas in 1632 voltooid onder het bewind van Matthias ‘opvolger Ferdinand II. Het werd ingewijd in 1632. De kerk bevat de graven van monnik Marco d’Aviano (overleden 1699) en architect Donato Felice d’Allio (1761), evenals een pietà van Peter Strudel. Het ondergrondse mausoleum is de keizerlijke crypte (Kaisergruft, hoewel hij gewoonlijk kapucijner Crypt, Kapuzinergruft wordt genoemd), die de belangrijkste begraafplaats was voor de Habsburgse dynastie, keizers van het Heilige Roomse Rijk en hun afstammelingen.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close