Oostenrijk: Jesuitenkirche, Wenen

De Jezuïtenkerk of Universiteitskerk in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een 18e-eeuws kerkgebouw aan het Ignaz-Seipel-Platz in de oude universiteitswijk in de binnenstad van Wenen. Het kerkgebouw is ontworpen door Andrea Pozzo en gebouwd onder zijn leiding tussen 1703 en 1705. Het interieur heeft marmeren zuilen voor de kapellen en plafondfresco’s omdat de jezuïeten niet bang waren een standpunt in te nemen in de Contrareformatie. De reden dat de jezuïeten zich op deze plek vestigden is dat ze vlak bij de Universiteit van Wenen wilden zitten, nu de Oude Universiteit genoemd. Zij vestigden zich hier in 1620.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Oostenrijk, Pictures WenenTags , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close