Groot-Bijgaarden: Wivina wandeling

  • 29 april
  • Permanente wandeling aangeboden door de gemeente Dilbeek
  • Bewegwijzerd met wit-rode bordjes ‘Wivina wandeling’
  • Startplaats: Sint-Wivinadreef , 1702 Groot-Bijgaarden (Dilbeek)
  • Parking: voldoende parking aan de officiële startplaats
  • Parcours: 50% verhard
  • Afstand: 8,28 km

Ontdek de groene kant van Groot-Bijgaarden en haar erfgoedparels. De wandeling start aan de Wivinakapel waar de Heilige Wivina zich in de 12de eeuw vestigde. Op een boogscheut van Brussel wandel je door glooiende landschappen met mooie vergezichten op de Europese hoofdstad. Onderweg passeer je aan Brouwerij GirardinWaer Waters – goed voor 6000 m² wellness – en het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Het kasteel  werd opgetrokken rond 1640 in de traditionele bak- en zandsteenstijl en aan het begin van de 20ste eeuw uitvoerig gerestaureerd met authentieke, herbruikte materialen. Ieder voorjaar tijdens Floralia kan je de tuinen bezoeken en er genieten van de pracht en praal van de voorjaarsbloemen. Verderop in het centrum van Groot-Bijgaarden kan je even halt houden op een terrasje met zicht op het Pampoelhuis en de Sint-Egidiuskerk.  

Categorieën 2022, April 2022, WandelingenTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close