Berlin: East Side Gallery

Sinds 1990 staat het 1.316 meter lange stuk Berlijnse Muur langs de Mühlenstraße, tussen het Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke, bekend als de East Side Gallery. Er is een enorme hoeveelheid graffiti te zien, het werk van 118 verschillende kunstenaars uit 21 verschillende landen. De kunstenaars geven hun visie op de politieke situatie in Berlijn in 1989/1990, achter de meeste schilderingen zit dan ook meestal een diepere betekenis.
Het gehele stuk staat onder monumentenzorg. Helaas weerhoudt dat mensen er niet van om hun sporen op de muur achter te laten. Door de jaren heen zijn grote stukken vervaagd, beschadigd of bekliederd. De vereniging East Side Gallery probeert sinds 1997 het stuk beter te beschermen, dit hebben ze o.a. gedaan door in 2000 een laklaag aan te brengen. Helaas mocht het niet baten en moest de East Side Gallery in 2008 weer gerenoveerd worden.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Berlin, Pictures DuitslandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close