Berlin: Bode Museum

Het Bode-museum is gebouwd om plaats te bieden aan de beeldenverzameling die door Wilhelm von Bode was samengesteld. Nog steeds wordt in het Bode-Museum hoofdzakelijk beeldhouwkunst getoond, naast schilderijen uit de collectie van de Gemäldegalerie. Het accent ligt daarbij op Byzantijnse beeldhouwkunst en het West-Romeinse Rijk en op Italiaanse, Franse en Spaanse gotiek en de vroege renaissance. De gezamenlijke presentatie van beelden, schilderijen en meubels in stijlkamers beantwoordt aan Bodes presentatie-ideaal.
Het muntenkabinet is een van de grootste numismatische collecties ter wereld. Ze start met het begin van de muntslag in de 7e eeuw v. Chr. in Klein-Azië en omvat de hele numismatische geschiedenis tot het heden . Met ongeveer 500 000 items vormt de collectie een uniek archief voor historisch onderzoek.

Categorieën Europa, Pictures, Pictures Berlin, Pictures DuitslandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close