Villa de Leyva: Puente de Boyaca

Puente de Boyacá (de Brug van Boyacá) is een kleine brug nabij de snelweg Bogota-Tunja, 110 km ten oosten van Bogotá en 14 km ten westen van Tunja. Talrijke monumenten zijn in de omgeving gebouwd om de historische slag van 7 augustus 1819 te herdenken, bekend als de Slag om Boyacá die de onafhankelijkheid van Nieuw Granada verleende. De brug werd gebouwd in de vroege 18e eeuw en werd in 1920 een nationaal monument en een monument voor de onafhankelijkheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close