Villa de Leyva: Casa Terracota

Casa Terracota is een ongewoon, fantastisch uitziend huisje waar bezoekers zich kunnen voorstellen hoe het zou zijn om in een gigantisch stuk ambachtelijk aardewerk te wonen.
De Colombiaanse architect Octavio Mendoza heeft de 5400 vierkante meter grote woning volledig uit klei gebeeldhouwd, zonder andere materialen te gebruiken om de structuur van twee verdiepingen te ondersteunen. Hij liet het vervolgens bakken en verharden in de zon, waardoor de plooibare klei veranderde in stevig keramiek. Hij noemt het huis het grootste stuk aardewerk ter wereld. De vorm van het huis weerspiegelt ook de natuurlijke benadering van Mendoza van architectuur. De muren hellen en buigen ongeveer zoals de omliggende heuvels naar de horizon rollen. De binnenkant is luchtig en gastvrij, met kleurrijke tegelmozaïeken die levendige poppen van kleur toevoegen aan de gebakken, aardachtige muren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close