Villavieja: Desierto de la Tatacoa

De Tatacoa-woestijn is een 330 km² grote woestijn in Colombia, gelegen in het noordelijke deel van de provincie Huila in de vallei van de Río Magdalena, ongeveer 40 km ten noorden van de provinciehoofdstad Neiva en slechts ongeveer 3° ten noorden van de evenaar. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 °C. Tijdens de middag kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden. De naam Tatacoa is inheems en ontleend aan een uitgestorven reptiel, vergelijkbaar met een slang, die leefde in het gebied toen de Spanjaarden de plaats ontdekten.

Categorieën Pictures, Pictures Colombia, Pictures Villavieja, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close