Buga: Basilica del Señor de los Milagros

Het originele ontwerp van de basiliek van Buga werd gemaakt door de Duitse redemptorist Juan Bautista Stiehle, dezelfde architect van de kathedraal van Cuenca in Ecuador. De eerste steen van de constructie werd in 1892 ingezegend door Bergen Ortiz, de aartsbisschop van Popayán, en de toenmalige president van de Verenigde Staten van Colombia, Rafael Núñez. De bouw duurde vijftien jaar, waarin onder andere de Duizend Dagen-oorlog plaatsvond. Op 2 augustus 1907 werd de tempel ingewijd en op 23 juni 1937 verleende paus Pius XI hem de titel van basiliek (via kardinaal Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli, die later paus Pius XII zou worden). De basiliek is 33 m hoog en 80 m lang.

Categorieën Pictures, Pictures Buga, Pictures Colombia, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close