Bogota: Graffiti tour

Graffiti is al decennia lang een belangrijk onderdeel van Bogota, met street artists die hun creatieve ideeën en politieke meningen op muren over de hele stad verspreiden. In 2011 veranderde de regelgeving toen de 16 jarige Diego Felipe Becerra Felix the Cat schilderde op de muren van een viaduct en door een politieagent doodgeschoten werd. De publieke reactie was overweldigend en er was veel protest in de hele stad. Uiteindelijk werden hierdoor twee politieagenten gearresteerd. De burgemeester van Bogota vond dat echter nog niet genoeg en nam de unieke beslissing om graffiti en street art in bepaalde gebieden van de stad te legaliseren en actief te promoten als onderdeel van de artistieke en culturele identiteit van Bogota.

Categorieën Pictures, Pictures Bogota, Pictures Colombia, Zuid-AmerikaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close