Dag 5: Ucluelet

Vandaag stond de facultatieve hot springs tour op het programma. Achteraf bekeken was dit misschien een verkeerde keuze. Voor 120 dollar per persoon heb je een uitstap van 6 à 7 uren maar bij het terugkeren dacht ik toch: ‘Is dit het maar?’. Het duurt zo’n anderhalf uur om er met de boot te geraken waarbij je de kans hebt om walvissen en/of bultruggen te zien. Na aankomst krijg je ongeveer drie uren de tijd om te eten, naar de hot spring te wandelen, te zwemmen en terug te keren. Onze grootste vrees werd bewaarheid toen bleek dat de hot spring overvol zat en dus niet de rustgevende en helende werking heeft zoals beloofd in de brochure. Het is gewoon een tourist trap zoals zovele andere. Daarna moesten we uiteraard nog eens anderhalf uur het schokken en bonken van de boot op de woeste zee ondergaan.

Tofino (5)Tofino (6)

Ook al was dit een van de mindere uitstappen van de reis wil ik toch besluiten met een positieve noot. Het alternatief was een uurtje whale watching (hebben we tijdens onze uitstap gezien) en/of een uurtje bear watching (hebben we niet gezien) of de hot springs. De vertrekplaats van al deze uitstappen was het stadje Tofino waar jammer genoeg geen bal te beleven is. Dus maakten we de keuze om een uitstap van bijna een gehele dag te maken aangezien we wisten dat een anders een lange en saaie dag voor de boeg zouden hebben. We hebben walvissen gezien en een mooie wandeling door de bossen naar de hot spring gedaan, dus een verloren dag en weggesmeten geld was het alleszins niet.

Tofino (8)Tofino (9)Tofino (18)Tofino (21)

Categorieën 2017 Canada, Dag 5: UclueletTags ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close