Dag 11: Jasper

Onze volledige dag in Jasper begonnen we ’s ochtends met de Jasper skytram. De kabelbaan bracht ons naar de 2.277 meter hoge Whistlers Mountain, waar je bij helder weer meer dan tachtig kilometer van je af kijkt en een goed beeld krijgt van de uitgestrektheid van het park. Je ziet maar liefst zes bergketens, gletsjermeren, de Athabasca-rivier (de langste rivier van Alberta) en het pittoreske plaatsje Jasper met zijn omringende meertjes. Ook hier waren er ontelbare wandelpaden en we besloten een deeltje van de skyline trail af te leggen, een pittige hike van 9 km met een hoogteverschil van 700 meter.

Divers (8)Divers (9)Divers (10)Divers (11)

Je kan honderden foto’s of filmpjes bekijken of de schoonheid proberen uit te leggen maar niets is indrukwekkender om dit met eigen ogen te zien. British Columbia is een plek die je gewoon gezien moet hebben.

’s Middags namen we uitgebreid de tijd om te wandelen, te winkelen en souvenirs te kopen. ’s Avonds aten we opnieuw in een van de vele heerlijke restaurants die van Jasper de toeristische trekpleister bij uitstek maken.

Categorieën 2017 Canada, Dag 11: JasperTags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close