Wuzhen: Water town

Wuzhen, een van de zes oudste steden in de zuidelijke regio van de Yangtze-rivier, heeft meer dan zesduizend jaar geschiedenis en is altijd een vruchtbaar land geweest met overvloedige rijst, vis en zijde. Het kleine stadje, met huizen gemaakt van zwarte bakstenen en grijze tegels contrasteert scherp met de witte muren, waardoor het lijkt op een Chinese inkttekening. Stenen bruggen zijn overvloedig aanwezig. Kleine boten met zwarte luifels dobberen op de kabbelende rivieren. Of u nu langs de rivier wandelt of slentert door de steegjes met blauwe plavuizen, u zult diep onder de indruk zijn van het schilderachtige landschap en de langzame levensstijl.

De rivier verdeelt het waterstadje Wuzhen in vier schilderachtige secties, die respectievelijk door de lokale bevolking als Dongzha, Nanzha, Xizha en Beizha worden genoemd. Omdat Nanzha en Beizha minder ontwikkeld zijn, bezoeken toeristen vaak liever Dongzha en Xizha. Dongzha onderhoudt de oorspronkelijke basisindeling terwijl Xizha is gereconstrueerd om het oude uiterlijk van de waterstad te reproduceren. In vergelijking met Dongzha is Xizha bruisender met talloze winkels.

As one of the top six ancient towns in the southern region of the Yangtze River, Wuzhen Water Town boasts more than six thousand years of history and has always been a fertile land with abundant rice, fish and silk. It preserves the ancient appearance well and oozes charm of the water town itself. The small town, with houses made of black bricks and gray tiles contrasting sharply with the white walls, making it appear like a Chinese ink wash drawing. Stone bridges are seen here and there. Small boats with black awnings are floating on the murmuring rivers. Whether wandering along the riverside or strolling in the lanes paved with blue flagstones, you will be deeply impressed by the picturesque scenery and slow lifestyle.

A crisscrossing river divides the whole Wuzhen Water Town into four scenic sections, which are respectively called as Dongzha, Nanzha, Xizha, and Beizha by local people. Since Nanzha and Beizha are less developed, tourists often prefer to visit Dongzha and Xizha. Dongzha maintains the basic original layout while Xizha has been reconstructed to reproduce the ancient appearance of the water town. Compared with Dongzha, Xizha is more bustling with numerous shops.

Categorieën Azië, Video, Video China 2018, Video WuzhenTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close