Hangzhou: West Lake

De meest populaire attractie van Hangzhou – en tevens de hoofdreden dat er jaarlijks vele miljoenen Chinezen naar de stad afreizen – is West Lake. West Lake is een enorm merenstelsel dat ten westen van de stad ligt. Je hebt er gezellige wandelpaden, prachtig aangelegde parken, tempels, mooie (authentieke) bruggen en een grote boulevard (aan de stadszijde). Op diverse plekken langs het merenstelsel heb je eettentjes, winkeltjes en koffietentjes. Omdat West Lake en de directe omgeving zo waardevol is, werd het natuurgebied in juni 2011 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage site.

Rond het meer hangt een erg relaxt sfeertje. Overal zie je mensen die er gezellig met elkaar samenkomen om te kletsen, spelletjes te spelen en te wandelen. In de parken is het ook altijd een gezellige boel. Zo zie je er mensen Tai Chi beoefenen, hardlopen, wandelen en dansen. Iedereen is er in beweging. Het zou ons niet verbazen als de gemiddelde levensduur hier het hoogst is van heel China. Iedereen lijkt er volmaakt gelukkig. Je wordt tijdens een wandeling door iedereen begroet, en kijk niet vreemd op als men (stiekem) een foto van je maakt.

De grote boulevard aan de oostzijde van West Lake is een gezellig gebied waar het altijd druk is. Je hebt hier diverse kleine winkeltjes en eettentjes, en je loopt direct vanaf West Lake het centrum van Hangzhou in. De noordzijde van West Lake is het meest toeristisch, hier heb je ook weer diverse kleine winkeltjes en ook veel restaurantjes. Rond het meer heb je verder diverse historische bouwwerken, waarvan sommigen van vele honderden jaren terug dateren. De belangrijkste tempels in het gebied zijn de Lingyin tempel, de Yue-Wang tempel en de Jingci tempel. Er zijn daarnaast drie prachtige pagodes; de Leifeng pagode, Six Harmonies pagode en de Baochu pagode.

 

‘Sunny water waves its glow,
Misty rain tricks the hill.
Plainly or gaily decked out like Xi Zi,
West Lake is always alluring.’

These are the words composed by the famous Song Dynasty poet Su Dongpo (960-1127). In this poem, he compared the West Lake to Xi Zi, one of the four beauties in ancient China. These poetic sentiments depict the charm of the lake which has always been a beautiful and romantic spot since ancient times.

Measuring 3.2 kilometers (2 miles) in length, 2.8 kilometers (1.7 miles) in width, and 2.3 meters (7.5 feet) in average depth, the lake spreads itself in an area totaling 6.5 square kilometers (2.5 square miles). Embraced by mountains on three sides, the West Lake knits itself into the North Inner Lake, the Yuehu Lake, the West Inner Lake, the South Lake and the West Outer Lake by the fabric of the Bai Causeway, the Su Causeway and the Yang Causeway. Between the North Inner Lake and the West Outer Lake lies the largest natural island called the Solitary Hill. In addition, three man-made islands stand in the West Outer Lake: the Lesser Paradise Island, the Mid-lake Pavilion, and the Ruangong Islet; and two famous pagodas by the lake: the Leifeng Pagoda to the south and the Baochu Pagoda to the north. Nowadays, West Lake is one of the top ten scenic areas in China, getting listed as a World Cultural Heritage Site by UNESCO in 2011. It is famous for the romantic legends and intoxicating scenery.

Of all the legends, the most touching one is the love story between Bai Suzhen and Xu Xi’an. Bai Suzhen was a white snake spirit and Xu Xi’an was a mortal man. They fell in love with each other when they first met on a boat on the West Lake, and got married very soon. But the evil monk Fa Hai attempted to separate the couple by imprisoning Xu Xi’an. Bai Suzhen fought against Fa Hai and tried her best to rescue his husband. But she failed and was imprisoned under the Leifeng Pagoda by the lake. Years later the couple was rescued by Xiao Qing, the sister of Baisuzhen. From then on, Bai Suzhen and Xu Xi’an lived together happily.

Categorieën Azië, Pictures, Pictures China 2018, Pictures HangzhouTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close