Dag 20: Tokio

De must sees van Tokio hadden we gisteren gezien, dus vandaag was het de beurt aan minder bekende bezienswaardigheden. Als eerste op het programma stond de Senso-ji-tempel, met voorsprong de oudste tempel in de stad. Het complex stamt uit het jaar 628 of 645 en heeft de turbulente geschiedenis van Japan tot op heden overleefd. De tempel is een belangrijke toeristische trekpleister en het gehele jaar door te bezoeken. Daarnaast is het een belangrijke plek voor pelgrims om de boeddhistische god Kannon te aanbidden.

img_7142-kopieimg_7147img_7151img_7161-kopieimg_7162img_7164-kopie

 

Sumida is beroemd omwille van zijn zicht op de Sumidarivier met enkele iconische gebouwen zoals de Tokyo Sky Tree, Asahi Beer Building en La Flamme d’Or.

img_7178img_7180img_7182

Bij de inwoners van Tokio is Sumida vooral gekend voor zijn sumostadion en -toernooien. Jammer genoeg was er op het moment van ons bezoek geen toernooi aan de gang, dus wij moesten het stellen met een wandeling langs de rivier en het sumomuseum.

img_7186img_7188img_7191img_7198img_7207img_7208img_7210img_7213

 

Na Sumida trokken we verder met de metro naar Akihabara, het meest bekend als een van de grootste winkelgebieden ter wereld voor elektronische, computer- en animegoederen. Nieuwe producten treft men meestal aan in de belangrijkste (hoofd)straat, Chuo Dori en gebruikte producten van alle categorieën (software, hardware, en troep) in de nabij gelegen straten .

aki-1aki-2aki-3img_7222img_7228img_7230

Daarna gingen we opnieuw naar Ginza voor wat window shopping om de dag af te sluiten in Roppongi Hills. Roppongi Hills is een van de beste voorbeelden van een stad in de stad. In 2003 werd het geopend in het hart van de wijk Roppongi. Het complex beschikt over kantoren, appartementen, winkels, restaurants, een hotel, kunstmuseum, observatiedek en nog veel meer. De kantoorverdiepingen zijn de thuisbasis van toonaangevende bedrijven uit de IT en de financiële sector, en Roppongi Hills is een symbool geworden van de Japanse IT-industrie.

img_7240img_7243img_7246

 

Categorieën 2016 Japan, Dag 20: Tokio, ReisverslagenTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close