Dag 17: Kioto

Vandaag verlieten we Kioto om een bezoek te brengen aan Nara. Met de trein vertrokken we vanuit het Centraal Station, de plek die we op ons duimpje begonnen te kennen, voor een rit naar de beroemde Todai-ji-tempel. Todai-ji, te vertalen als “Oostelijke Grote Tempel” is een Boeddhistisch tempelcomplex, waarvan de bouw begon in de 8e eeuw na Christus. Het complex bevat het grootste houten gebouw ter wereld: de hal van de Grote Boeddha (Daibutsuden). Dit gebouw bevat op zijn beurt het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan en het grootste ter wereld van de Boeddha Vairocana. Het tempelcomplex is tevens het Japanse hoofdkwartier van de Kegonschool voor Boeddhisme. De tempel behoort samen met zeven andere gebouwen tot de historische monumenten van oud-Nara, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

img_6835img_6844-kopieimg_6849-kopieimg_6851

Het eerste wat opviel toen we het station verlieten waren de honderden herten die vrij en vrank in de stad rondlopen, bedelend voor eten. Het gemeentebestuur laat ze gedijen want ze zijn een van de vele toeristische trekpleisters. De houten tempel is immens en de gigantische beelden zijn niet minder impressionant. Nara is bij uitstek geschikt als daguitstap vanuit Kioto.

img_6854img_6861-kopieimg_6867-kopieimg_6869-kopieimg_6875img_6879

Vooraleer we opnieuw de trein moesten nemen hadden we nog tijd om wat rond te slenteren in het 660 hectare grote Nara Park, gevuld met ontelbare herten, tempels, schrijnen en dagjestoeristen.

img_6882img_6883img_6885img_6887img_6889

Enkele treinstops voor het Centraal Station brachten we nog een bezoek aan het Gekkeikan Okura Sake Museum, gelegen in de voormalige brouwerij van de Gekkeikan Sake Company. De brouwerij werd opgericht in 1638 en is een van de grootste in Japan. Het museum toont hoe sake wordt gebrouwen en we hadden de kans om een aantal sake’s te proeven.

img_6899img_6904img_6907img_6908img_6910

Onze laatste avond spendeerden we naar goede gewoonte in het Food Court van het Centraal Station waar we afscheid namen van Kioto met okonomiyaki. Een half uur wachten om een plaatsje te krijgen in het restaurant deerde ons niet en na onze eerste okonomiyaki in Hiroshima was dit opnieuw een voltreffer.

Categorieën 2016 Japan, Dag 17: Kioto, ReisverslagenTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close