Tokyo: Senso-ji Temple

Veruit de oudste en beroemdste tempel in Tokyo is de Senso-ji-tempel (Asakusa Kannon Tempel). Deze tempel stamt uit het jaar 628 of 645 en heeft de turbulente geschiedenis van Japan tot op heden overleefd. De tempel is een belangrijke toeristische trekpleister en het gehele jaar door te bezoeken. Daarnaast is het een belangrijke plek voor pelgrims om de boeddhistische god Kannon te aanbidden.

 

 

 

The temple is dedicated to the bodhisattva Kannon (Avalokiteśvara). According to legend, a statue of the Kannon was found in the Sumida River in 628 by two fishermen, the brothers Hinokuma Hamanari and Hinokuma Takenari. The chief of their village, Hajino Nakamoto, recognized the sanctity of the statue and enshrined it by remodeling his own house into a small temple in Asakusa so that the villagers could worship Kannon. The first temple was founded in 645 AD, which makes it the oldest temple in Tokyo. During World War II, the temple was bombed and destroyed. It was rebuilt later and is a symbol of rebirth and peace to the Japanese people. In the courtyard there is a tree that was hit by a bomb in the air raids, and it had regrown in the husk of the old tree and is a similar symbol to the temple itself.

 

senso-ji-temple-29senso-ji-temple-28senso-ji-temple-27senso-ji-temple-26senso-ji-temple-25senso-ji-temple-24senso-ji-temple-23senso-ji-temple-22senso-ji-temple-21senso-ji-temple-20senso-ji-temple-19senso-ji-temple-18senso-ji-temple-17senso-ji-temple-16senso-ji-temple-15senso-ji-temple-14senso-ji-temple-13senso-ji-temple-12senso-ji-temple-11senso-ji-temple-10senso-ji-temple-9senso-ji-temple-8senso-ji-temple-7senso-ji-temple-6senso-ji-temple-5senso-ji-temple-4senso-ji-temple-3senso-ji-temple-2senso-ji-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures TokyoTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close