Okayama: Okayama Castle

De toren van het kasteel van Okayama werd voltooid in 1597, vernietigd in 1945 en heropgebouwd in beton in 1966. Twee van de wachttorens overleefden het bombardement van 1945 en zijn nu door het Nationaal Agentschap voor Culturele Zaken opgenomen als Belangrijke Culturele Gebouwen. In schril contrast met het witte “Zilverreiger-kasteel” van het naburige Himeji, heeft het kasteel van Okayama een zwarte buitenkant, waardoor het de bijnaam “Kraaienkasteel” of “Kasteel van de zwarte vogel” gekregen heeft.

 

 

 

The main tower of Okayama Castle was completed in 1597, destroyed in 1945 and replicated in concrete in 1966. Two of the watch towers survived the bombing of 1945 and are now listed by the national Agency for Cultural Affairs as Important Cultural Properties. In stark contrast to the white “Egret Castle” of neighboring Himeji, Okayama Castle has a black exterior, earning it the nickname Crow Castle or “castle of the black bird”.

 

okoyama-castle-15okoyama-castle-14okoyama-castle-13okoyama-castle-12okoyama-castle-11okoyama-castle-10okoyama-castle-9okoyama-castle-8okoyama-castle-7okoyama-castle-6okoyama-castle-5okoyama-castle-4okoyama-castle-3okoyama-castle-2okoyama-castle-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures OkayamaTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close