Nara: Todai-ji Temple

Tōdai-ji, te vertalen als “Oostelijke Grote Tempel” is een Boeddhistisch tempelcomplex, waarvan de bouw begon in de 8e eeuw na Christus. Het complex bevat het grootste houten gebouw ter wereld: de hal van de Grote Boeddha (Daibutsuden). Dit gebouw bevat op zijn beurt het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan en het grootste ter wereld van de Boeddha Vairocana. Het tempelcomplex is tevens het Japanse hoofdkwartier van de Kegonschool voor Boeddhisme. De tempel behoort samen met zeven andere gebouwen tot de historische monumenten van oud-Nara, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

 

 

Tōdai-ji (Eastern Great Temple) is a Buddhist temple complex, that was once one of the powerful Seven Great Temples, located in the city of Nara. Its Great Buddha Hall (Daibutsuden) houses the world’s largest bronze statue of the Buddha Vairocana, known in Japanese simply as Daibutsu. The temple also serves as the Japanese headquarters of the Kegon school of Buddhism. The temple is a listed UNESCO World Heritage Site as one of the “Historic Monuments of Ancient Nara”, together with seven other sites including temples, shrines and places in the city of Nara. Deer, regarded as messengers of the gods in the Shinto religion, roam the grounds freely.

 

todai-ji-temple-55todai-ji-temple-54todai-ji-temple-53todai-ji-temple-52todai-ji-temple-51todai-ji-temple-50todai-ji-temple-49todai-ji-temple-48todai-ji-temple-47todai-ji-temple-46todai-ji-temple-45todai-ji-temple-44todai-ji-temple-43todai-ji-temple-42todai-ji-temple-41todai-ji-temple-40todai-ji-temple-39todai-ji-temple-38todai-ji-temple-37todai-ji-temple-36todai-ji-temple-35todai-ji-temple-34todai-ji-temple-33todai-ji-temple-32todai-ji-temple-31todai-ji-temple-30todai-ji-temple-29todai-ji-temple-28todai-ji-temple-27todai-ji-temple-26todai-ji-temple-25todai-ji-temple-24todai-ji-temple-23todai-ji-temple-22todai-ji-temple-21todai-ji-temple-20todai-ji-temple-19todai-ji-temple-18todai-ji-temple-17todai-ji-temple-16todai-ji-temple-15todai-ji-temple-14todai-ji-temple-13todai-ji-temple-12todai-ji-temple-11todai-ji-temple-10todai-ji-temple-9todai-ji-temple-8todai-ji-temple-7todai-ji-temple-6todai-ji-temple-5todai-ji-temple-4todai-ji-temple-3todai-ji-temple-2todai-ji-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures NaraTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close