Hiroshima: Peace Memorial Park

Het Vredesmonument of de Atoombomkoepel is een gebouw dat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de weinige grotere gebouwen die overeind zijn blijven staan na de atoombomaanval op Hiroshima van 6 augustus 1945, ondanks het feit dat het gebouw zich op 160 meter van de explosie bevond. Het overeind blijven wordt toegeschreven aan het feit dat de bom op een hoogte van 580 meter tot ontploffing werd gebracht en het gebouw daardoor ‘in mindere mate’ horizontale drukverschuivingen onderging. Na de explosie is er lange tijd discussie geweest of de ruïne niet moest verdwijnen. Tegenstanders van het behoud ervan wilden niet dat de Japanse bevolking (en dan vooral die van Hiroshima) dagelijks met de verschrikkelijke feiten en de gevolgen daarvan zouden worden geconfronteerd. Pas in de jaren zestig werd definitief besloten het gebouw te laten staan. Het is sindsdien uitgegroeid tot gedenkplaats voor het bombardement waarbij bijna de gehele stad verwoest werd. Het Vredespark, vlakbij de koepel, gelegen tussen de twee rivieren, staat geheel in het teken van de atoombom. Het monument voor Sasaki Sadako, het meisje dat op 12-jarige stierf door leukemie en 1000 kraanvogels wilde vouwen voor genezing, staat eveneens in het park.

 

Hiroshima Peace Memorial Park is a memorial park in the center of the city. It is dedicated to the legacy of Hiroshima as the first city in the world to suffer a nuclear attack, and to the memories of the bomb’s direct and indirect victims (of whom there may have been as many as 140,000). The Hiroshima Peace Memorial Park was planned and designed by the Japanese Architect Kenzō Tange at Tange Lab. The location of Hiroshima Peace Memorial Park was once the city’s busiest downtown commercial and residential district. The park was built on an open field that was created by the explosion. Today there are a number of memorials and monuments, museums, and lecture halls, which draw over a million visitors annually. The annual 6 August Peace Memorial Ceremony, which is sponsored by the city of Hiroshima, is also held in the park. The purpose of the Peace Memorial Park is to not only memorialize the victims, but also to establish the memory of nuclear horrors and advocate world peace.

 

peace-memorial-park-38peace-memorial-park-37peace-memorial-park-36peace-memorial-park-35peace-memorial-park-34peace-memorial-park-33peace-memorial-park-32peace-memorial-park-31peace-memorial-park-30peace-memorial-park-29peace-memorial-park-28peace-memorial-park-27peace-memorial-park-26peace-memorial-park-25peace-memorial-park-24peace-memorial-park-23peace-memorial-park-22peace-memorial-park-21peace-memorial-park-20peace-memorial-park-19peace-memorial-park-18peace-memorial-park-17peace-memorial-park-16peace-memorial-park-15peace-memorial-park-14peace-memorial-park-13peace-memorial-park-12peace-memorial-park-11peace-memorial-park-10peace-memorial-park-9peace-memorial-park-8peace-memorial-park-7peace-memorial-park-6peace-memorial-park-5peace-memorial-park-4peace-memorial-park-3peace-memorial-park-2

Categorieën Azië, Pictures Hiroshima, Pictures JapanTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close