Nagasaki: Sofuku-ji Temple

Sofuku-ji is een Zen-tempel die door de Chinese monnik Chaonian in 1629 werd gebouwd als de familietempel van Chinezen uit de provincie Fujian, die zich in Nagasaki vestigden. Twee van de gebouwen zijn aangewezen als nationale schatten. De rode toegangspoort en andere structuren op het terrein zijn zeldzame voorbeelden van de architectuur van Zuid-China tijdens de Ming-dynastie. Op het tempelterrein staat een grote ketel die door de priester Qianhai gebruikt werd om pap te maken voor mensen die honger leden tijdens de hongersnood van 1681. Het Chinese Bon-festival wordt hier gehouden van 26 juli tot 28 en wordt bezocht door Chinezen afkomstig uit alle hoeken van Japan om mee te helpen koken in een ritueel voor de doden.

 

 

 

Sōfuku-ji is a Zen temple that was built by the Chinese monk Chaonian in 1629 as the family temple of the Chinese from Fujian Province who settled in Nagasaki. Two of its buildings have been designated as national treasures. The red entrance gate and other structures in the precincts are rare examples of the architecture of South China during the Ming dynasty. The goddess of the sea, Maso, is enshrined in the Masodo, along with other life-sized statues in the main hall. In the temple grounds is a large cauldron made by the resident priest Qianhai to cook gruel for people who were starving during the famine of 1681. The Chinese Bon Festival is held here from July 26 to 28, with Chinese coming from all over Japan to participate in the ritual for the dead.

 

shofuku-ji-temple-22shofuku-ji-temple-21shofuku-ji-temple-20shofuku-ji-temple-19shofuku-ji-temple-18shofuku-ji-temple-17shofuku-ji-temple-16shofuku-ji-temple-15shofuku-ji-temple-14shofuku-ji-temple-13shofuku-ji-temple-12shofuku-ji-temple-11shofuku-ji-temple-10shofuku-ji-temple-9shofuku-ji-temple-8shofuku-ji-temple-7shofuku-ji-temple-6shofuku-ji-temple-5shofuku-ji-temple-4shofuku-ji-temple-3shofuku-ji-temple-2shofuku-ji-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures NagasakiTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close