Karatsu: Karatsu Castle

Karatsu Castle is een hirayamajiro, een kasteel gebouwd op een vlakte in plaats van een heuvel of een berg. Terasawa Hirotaka werd heer van Karatsu in 1595 en na de Slag bij Sekigahara in 1600 werd hij beloond met nog meer land rond Karatsu. In 1598 verliet hij Nagoya Castle, zijn oorspronkelijke kasteel, en begon hij van 1602 tot 1608 te bouwen aan een nieuw kasteel in Karatsu, met behulp van materiaal uit zijn voormalige kasteel. In juni 1869 werd het kasteel gesloopt en in de plaats werd Maizuru Park opgericht in 1877. De huidige donjon en een aantal andere structuren van het kasteel werden gereconstrueerd in 1966 om het lokale toerisme te stimuleren en om te functioneren als een lokaal museum. De huidige donjon beschikt over vijf verdiepingen.

 

 

karatsu-castle-22karatsu-castle-21karatsu-castle-20karatsu-castle-19karatsu-castle-18karatsu-castle-17karatsu-castle-16karatsu-castle-15karatsu-castle-14karatsu-castle-13karatsu-castle-12karatsu-castle-11karatsu-castle-10karatsu-castle-9karatsu-castle-8karatsu-castle-7karatsu-castle-6karatsu-castle-5karatsu-castle-4karatsu-castle-3karatsu-castle-2karatsu-castle-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Japan, Pictures KaratsuTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close