Fukuoka: Shofukuji Temple

Shofukuji was de eerste Zen-tempel die gebouwd werd in Japan. Het werd in 1195 opgericht door de priester Eisai, die het zenboeddhisme vanuit China naar Japan bracht. Vóór de invoering van Zen in Japan, had het boeddhisme al een lange voorgeschiedenis in Japan die teruggaat tot de jaren 500. De nieuwe leer van Zen, die Eisai vergaarde tijdens zijn reizen in China, bevorderd meditatie en discipline als middel tot verlichting en werd erg populair bij de samurai.

 

 

Shofukuji has the distinction of being the first Zen temple constructed in Japan. It was founded in 1195 by the priest Eisai, who introduced Zen Buddhism from China into Japan. Before Zen’s introduction to Japan, Buddhism has already had a long history in Japan dating back to the 500s. The new teachings of Zen, which Eisai amassed during his travels in China, promoted meditation and discipline as the means to enlightenment and became very popular with the samurai class.

 

shofuku-ji-temple-24shofuku-ji-temple-23shofuku-ji-temple-22shofuku-ji-temple-21shofuku-ji-temple-20shofuku-ji-temple-19shofuku-ji-temple-18shofuku-ji-temple-17shofuku-ji-temple-16shofuku-ji-temple-15shofuku-ji-temple-14shofuku-ji-temple-13shofuku-ji-temple-12shofuku-ji-temple-11shofuku-ji-temple-10shofuku-ji-temple-9shofuku-ji-temple-8shofuku-ji-temple-7shofuku-ji-temple-6shofuku-ji-temple-5shofuku-ji-temple-4shofuku-ji-temple-3shofuku-ji-temple-2shofuku-ji-temple-1

Categorieën Azië, Pictures, Pictures Fukuoka, Pictures JapanTags , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close