Dag 20-21: Paraty – Wondelgem

De laatste dag was opnieuw een lange reisdag: een aantal uren bus tot aan de luchthaven van Sao Paolo, de vlucht naar Madrid, opnieuw wachten, en dan de vlucht terug naar België. Na 28 uur waren we terug thuis.

De reis was gevuld met vele hoogtepunten maar ook een groot dieptepunt. Bij een reis waar je drie landen bezoekt weet je dat je sowieso lange afstanden moet afleggen. De verplaatsingen tijdens de heen- en terugreis kosten je twee dagen, wat logisch is. Tijdens de reis waren er echter ook twee dagen waarbij we totaal niets zagen en enkel onderweg waren met de bus of het vliegtuig, wat een gemiste kans is.

De hoogtepunten van de reis:
1. Met stip op de eerste plaats: Foz do Iguaçu: natuur op haar best, indrukwekkend en een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben.

IMG_3588
2. De Pantanal: een oase van rust, omringd door honderden soorten vogels en andere dieren die enkel in dit gebied leven zoals de tuiuiu

IMG_4114
3. La Recoleta: een begraafplaats is misschien niet de meest vrolijke uitstap, maar het is echt wel een must see in Buenos Aires.

IMG_3041
4. Christo Rendentor: ondanks het slechte weer hebben we een van de zeven moderne wereldwonderen toch kunnen aanschouwen.

IMG_4468
5. Buenos Aires: de stad heeft mij in positieve zin verrast: kraaknet, veel tuinen en parken en schitterende historische gebouwen.

IMG_2913
6. Rio de Janeiro: kuieren langs Ipanema en Copacabana; er bestaan minder leuke dingen in de wereld.

Copacabana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close