Rio de Janeiro: Jardim Botanico

Jardim Botânico, de 140 hectare grote botanische tuin ligt aan de voet van de berg Corcovado, ver onder de rechterarm van het standbeeld van Christus de Verlosser en bevat meer dan 6000 verschillende soorten tropische en subtropische planten en bomen, waaronder 900 soorten palmen. Aan de ingang ligt een 750 meter lange lijn van 134 palmen: de Avenue of Royal Palms. Deze palmen stammen allemaal af van een enkele boom, de Palma Mater, lang geleden vernietigd door de bliksem. Ongeveer 40 % van het park werd aangelegd, de rest is natuurlijk Atlantische Woud. Het park wordt beschermd door de Patrimonio Histórico e Artístico Nacional en werd in 1992 door UNESCO benoemd tot biosfeerreservaat.

Jardim Botânico, the 140-hectare park lies at the foot of the Corcovado Mountain, far below the right arm of the statue of Christ the Redeemer and contains more than 6,000 different species of tropical and subtropical plants and trees, including 900 varieties of palm trees. A 750 m line of 134 palms forms the Avenue of Royal Palms leading from the entrance into the gardens. These palms all descended from a single tree, the Palma Mater, long since destroyed by lightning. Only about 40% of the park is cultivated, the remainder being Atlantic Forest rising up the slopes of Corcovado. The park is protected by the Patrimônio Histórico e Artístico Nacional and was designated as a biosphere reserve by UNESCO in 1992.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close