Rio de Janeiro: Escadaria Selaron

Escadaria Selarón, ook bekend als de ‘Selaron-trappen’, is een verzameling van wereldberoemde trappen in Rio. Ze zijn het werk van de in Chili geboren kunstenaar Jorge Selaron die het “mijn eerbetoon aan de Braziliaanse volk” noemde. In 1990 begon Selaron met de renovatie van vervallen trappen die langs de voorkant van zijn huis liepen. In het begon bespotten buren hem voor zijn keuze van kleuren: fragmenten van blauwe , groene en gele tegels; de kleuren van de Braziliaanse vlag. Ook al was hij een schilder, de trappen werden al snel een obsessie. Bij gebrek aan geld om zijn werk te financieren, begon hij al snel zijn schilderijen te verkopen. Het was lang en uitputtend werk, maar hij bleef doorwerken en uiteindelijk waren de volledige trappen bezet met tegels, keramiek en spiegels. Op 10 januari 2013 werd Selaron dood gevonden op zijn beroemde trappen.

Escadaria Selarón, also known as the ‘Selaron Steps’, is a set of world-famous steps in Rio de Janeiro, Brazil. They are the work of Chilean-born artist Jorge Selarón who claimed it as “my tribute to the Brazilian people”. In 1990, Selarón began renovating dilapidated steps that ran along the front of his house. At first, neighbours mocked him for his choice of colours as he covered the steps in fragments of blue, green and yellow tiles – the colours of the Brazilian flag. It started out as a side-project to his main passion, painting, but soon became an obsession. He found he was constantly out of money, so Selarón sold paintings to fund his work. It was long and exhaustive work but he continued on and eventually covered the entire set of steps in tiles, ceramics and mirrors. Selarón was found dead on January 10, 2013 on his famous steps.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close