Rio de Janeiro: Christo Redentor

Christus de Verlosser (Portugees: Cristo Redentor) is een Art Deco standbeeld van Jezus Christus in Rio, gecreëerd door de Franse beeldhouwer Paul Landowski en gebouwd door de Braziliaanse ingenieur Heitor da Silva Costa. Het standbeeld is 30 meter lang, staat op een 8 meter hoog voetstuk en zijn armen strekken zich 28 meter uit. Het beeld weegt 1145 ton en is gelegen op de top van de 700 meter hoge Corcovado-berg in Tijuca Forest National Park. Het is een symbool van het christendom over de hele wereld, is uitgegroeid tot een cultureel icoon van zowel Rio de Janeiro als Brazilië en staat genoteerd als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Het werd gemaakt met gewapend beton en speksteen en werd gebouwd tussen 1922 en 1931.

Christ the Redeemer (Portuguese: Cristo Redentor) is an Art Deco statue of Jesus Christ in Rio de Janeiro, Brazil, created by French sculptor Paul Landowski and built by the Brazilian engineer Heitor da Silva Costa. The statue is 98 ft tall, not including its 26 ft pedestal, and its arms stretch 92 ft wide. The statue weighs 1145 tons and is located at the peak of the 2,300 ft Corcovado mountain in the Tijuca Forest National Park overlooking the city of Rio. A symbol of Christianity across the world, the statue has also become a cultural icon of both Rio de Janeiro and Brazil, and is listed as one of the New Seven Wonders of the World. It is made of reinforced concrete and soapstone, and was constructed between 1922 and 1931.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close