Rio de Janeiro: Catedral de Sao Sebastiao

De Kathedraal van Sint Sebastiaan is ontworpen door Edgar Fonseca in een moderne stijl op basis van de Maya-bouwstijl van piramides. De Nieuwe Kathedraal, zoals het gebouw soms wordt genoemd, is gelegen in het centrum van de stad. Het is conisch van vorm, met een binnendiameter van 96 meter en een totale hoogte van 75 meter. De oppervlakte binnenin is 8000 m² en heeft 5000 zitplaatsen (of ongeveer 20.000 staanplaatsen). De vier rechtlijnige gebrandschilderde ramen zijn 64 meter lang.

The Metropolitan Cathedral of Saint Sebastian was designed by Edgar Fonseca in a modern style based on Mayan architectural style of pyramids. The New Cathedral, as it is sometimes called, is located in the center of the city. Conical in form and with a 315 internal diameter — 106 metres of external diameter — and an overall height of 246 . Inside, the area measures 8,000 square meters and has 5,000 seats (it has a standing-room capacity of 20,000 people). The cathedral’s four rectilinear stained glass windows soar 210 ft from floor to ceiling.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close