Rio de Janeiro: Mosteiro de Sao Bento

Mosteiro de São Bento is een van de mooiste koloniale kerken in Brazilië. Het klooster, gebouwd tussen 1617 en 1641 op de Morro de São Bento, heeft een uitstekend uitzicht over de stad. De eenvoudige gevel verbergt een barok interieur rijkelijk versierd met (blad)goud. Onder de historische schatten zijn houtsnijwerk ontworpen door Frei Domingos da Conceição en gemaakt door Alexandre Machado, en schilderijen van José de Oliveira Rosa.

Mosteiro de Sáo Bento is one of the finest colonial churches in Brazil. Built between 1617 and 1641 on Morro de São Bento, the monastery has an excellent view over the city. The simple facade hides a baroque interior richly decorated in gold. Among its historic treasures are wood carvings designed by Frei Domingos da Conceição and made by Alexandre Machado, and paintings by José de Oliveira Rosa.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close