Rio de Janeiro: Sugarloaf Mountain

De Suikerbroodberg (Pão de Açúcar) is een piek in Rio, gelegen aan de monding van Guanabara Bay op een schiereiland dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan. De naam is afkomstig door zijn gelijkenis met de traditionele vorm van geconcentreerd geraffineerd broodsuiker. De berg is 396 meter hoog en wereldwijd bekend om zijn kabelbaan en het panoramische uitzicht over de stad.

Sugarloaf Mountain (Pão de Açúcar) is a peak situated in Rio de Janeiro, Brazil, at the mouth of Guanabara Bay on a peninsula that sticks out into the Atlantic Ocean. Rising 396 meters (1,299 ft) above the harbor, its name is said to refer to its resemblance to the traditional shape of concentrated refined loaf sugar. It is known worldwide for its cableway and panoramic views of the city.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close