Mossel Bay

Hoewel het tegenwoordig vooral bekend staat als de plaats waar de eerste Europeanen landden op Zuid-Afrikaanse bodem, kan de menselijke geschiedenis van Mossel Bay – zoals lokale archeologische onderzoekers hebben bewezen – tot meer dan 164.000 jaar worden teruggevoerd. De moderne geschiedenis van Mosselbaai begon op 3 februari 1488, toen de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias er landde met zijn mannen op een punt dicht bij de plaats van het hedendaagse Dias Museum Complex. Hier vonden zij een bron van waaruit ze hun watervoorziening aanvulden. Dias was door koning Johan II van Portugal aangesteld om te zoeken naar een handelsroute naar India en had, zonder het te beseffen , Kaap de Goede Hoop gerond voor de landing in Mosselbaai. Dias’ excursie was van korte duur want de lokale bevolking joeg hen weg in een regen van stenen.

Although it is today best known as the place at which the first Europeans landed on South African soil (Bartolomeu Dias and his crew arrived on 3 February 1488), Mossel Bay’s human history can – as local archaeological deposits have revealed – be traced back more than 164,000 years. The modern history of Mossel Bay began on 3 February 1488, when the Portuguese explorer Bartolomeu Dias landed with his men at a point close to the site of the modern-day Dias Museum Complex. Here they found a spring from which to replenish their water supplies. Dias had been appointed to search for a trading route to India by King John II of Portugal, and, without realising it, actually rounded the Cape of Good Hope before landing at Mossel Bay – which he named Angra dos Vaqueiros (The Bay of Cowherds). Dias’ excursion ashore ended hastily when the local people chased him off in a hail of stones.

 

 

Diazmuseum 01 Diazmuseum 02 Diazmuseum 03 Diazmuseum 04 Diazmuseum 05 Diazmuseum 06 (postboom) Diazmuseum 07 Diazmuseum 08 Diazmuseum 09 Diazmuseum 10 (standbeeld Diaz) Diazmuseum 11 Mossel Bay (1) Mossel Bay (2) Mossel Bay (3) Mossel Bay (4) Mossel Bay (5) Mossel Bay (6) Mossel Bay (7) Mossel Bay (8) Mossel Bay (9) Mossel Bay (10) Mossel Bay (11) Mossel Bay (12) Mossel Bay (13) Mossel Bay (14) Mossel Bay (15) Mossel Bay (16) Mossel Bay (17) Mossel Bay (18) Mossel Bay (19) Mossel Bay (20) Mossel Bay (21) Mossel Bay (22) Mossel Bay (23) Mossel Bay (24) Mossel Bay (25) Mossel Bay (26) Mossel Bay (27)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close