Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is, ondanks zijn naam, geen canyon, maar een verzameling van gigantische natuurlijke amfitheaters langs de oostelijke kant van het Paunsaugunt Plateau. Het is bekend omwille van de geologische structuren genaamd hoodoos, gevormd door vorstverwering, erosie van de rivier en sedimentaire gesteenten. De rode, oranje en witte kleuren van de rotsen bieden een spectaculair uitzicht voor de bezoekers. Het gebied rond Bryce Canyon werd een nationaal monument in 1923 en werd een Nationaal Park in 1928. Het park beslaat 56 km² en ontvangt relatief weinig bezoekers in vergelijking met Zion National Park en de Grand Canyon, wat grotendeels te wijten is aan de afgelegen locatie.

Bryce Canyon, despite its name, is not a canyon, but a collection of giant natural amphitheaters along the eastern side of the Paunsaugunt Plateau. Bryce is distinctive due to geological structures called hoodoos, formed by frost weathering and stream erosion of the river and lake bed sedimentary rocks. The red, orange, and white colors of the rocks provide spectacular views for park visitors. The area around Bryce Canyon became a National Monument in 1923 and was designated as a National Park in 1928. The park covers 35,835 acres and receives relatively few visitors compared to Zion National Park and the Grand Canyon, largely due to its remote location.

 

Bryce Canyon NP 01 Bryce Canyon NP 02 Bryce Canyon NP 03 Bryce Canyon NP 04 Bryce Canyon NP 05 Bryce Canyon NP 06 Bryce Canyon NP 07 Bryce Canyon NP 08 Bryce Canyon NP 09 Bryce Canyon NP 10 Bryce Canyon NP 11 Bryce Canyon NP 12 Bryce Canyon NP 13 Bryce Canyon NP 14 Bryce Canyon NP 15 - kopie Bryce Canyon NP 15 Bryce Canyon NP 16 Bryce Canyon NP 17 Bryce canyon NP 18 Bryce canyon NP 19 Bryce Canyon NP 21 Bryce Canyon NP 22 - kopie Bryce Canyon NP 22 Bryce Canyon NP 23 Bryce Canyon NP 24 Bryce Canyon NP 25 Bryce Canyon NP 26 Bryce Canyon NP 27 Bryce Canyon NP 28 Bryce Canyon NP 29 Bryce Canyon NP 30 Bryce Canyon NP 31 Bryce Canyon NP 32 - kopie Bryce Canyon NP 32 Bryce Canyon NP 33 Bryce Canyon NP 34 Bryce Canyon NP 35 Bryce Canyon NP 36 Bryce Canyon NP 37 Bryce Canyon NP 39 Bryce Canyon NP 40 Bryce Canyon NP 41 Bryce Canyon NP 42 Bryce Canyon NP 43 Bryce Canyon NP 44 Bryce Canyon NP 45 Bryce Canyon NP 46 Bryce Canyon NP 47 Bryce Canyon NP 48 Bryce Canyon NP 49 Bryce Canyon NP 50 Bryce Canyon NP 51 Bryce Canyon NP 52 Bryce Canyon NP 53 Bryce Canyon NP 54 Bryce Canyon NP 55 Bryce Canyon NP 56 Bryce Canyon NP 57 Bryce Canyon NP 58 Bryce Canyon NP 59 Bryce Canyon NP 60

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close