Cape Town: Kirstenbosch Botanical Garden

Kirstenbosch Botanical Garden is een van de negen Nationale Botanische Tuinen die vijf van Zuid-Afrika’s zes verschillende biosferen bevat. Toen Kirstenbosch, de meest beroemde van de tuinen, werd opgericht in 1913 om de unieke flora van het land te bewaren, was het de eerste botanische tuin in de wereld met deze verscheidenheid. De tuin beschikt over een grote serre (The Botanical Society Conservatory) die planten vertoont uit een aantal verschillende regio’s waaronder savanne, fynbos, Karoo en anderen. Buiten ligt de focus op planten die afkomstig zijn uit de Kaap-regio, met o.a. de spectaculaire collectie van proteas.

Kirstenbosch Botanical Garden is one of nine National Botanical Gardens covering five of South Africa’s six different biomes. When Kirstenbosch, the most famous of the gardens, was founded in 1913 to preserve the country’s unique flora, it was the first botanical garden in the world with this ethos. The garden includes a large conservatory (The Botanical Society Conservatory) exhibiting plants from a number of different regions, including savanna, fynbos, karoo and others. Outdoors, the focus moves to plants native to the Cape region, highlighted by the spectacular collections of proteas.

 

Kirstenbosch Garden (1) Kirstenbosch Garden (2) Kirstenbosch Garden (3) Kirstenbosch Garden (4) Kirstenbosch Garden (5) Kirstenbosch Garden (6) Kirstenbosch Garden (7) Kirstenbosch Garden (8) Kirstenbosch Garden (9) Kirstenbosch Garden (10) Kirstenbosch Garden (11) Kirstenbosch Garden (12) Kirstenbosch Garden (13) Kirstenbosch Garden (14) Kirstenbosch Garden (15) Kirstenbosch Garden (16) Kirstenbosch Garden (17) Kirstenbosch Garden (18) Kirstenbosch Garden (19) Kirstenbosch Garden (20) Kirstenbosch Garden (21) Kirstenbosch Garden (22) Kirstenbosch Garden (23) Kirstenbosch Garden (24) Kirstenbosch Garden (25) Kirstenbosch Garden (26) Kirstenbosch Garden (27) Kirstenbosch Garden (28) Kirstenbosch Garden (29) Kirstenbosch Garden (30) Kirstenbosch Garden (31) Kirstenbosch Garden (32) Kirstenbosch Garden (33) Kirstenbosch Garden (34) Kirstenbosch Garden (35)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close