Cape Town: Boulders Beach

Boulders Beach is een beschut strand dat bestaat uit kreken tussen granieten rotsblokken, waarvan de naam is afgeleid​​. Het is een populaire toeristische trekpleister vanwege een kolonie Afrikaanse pinguïns die er zich vestigden in 1982. Hoewel Boulders Beach in het midden van een residentiële woonwijk ligt, is het een van de weinige plaatsen waar deze kwetsbare vogel ( Spheniscus demersus ) van dichtbij kan worden bekeken, vrij ronddwalend in een beschermde natuurlijke omgeving. De pinguïnkolonie is gegroeid van slechts twee broedparen in 1982 tot ongeveer 3000 vogels.

Boulders Beach is a sheltered beach made up of inlets between granite boulders, from which the name originated. It is a popular tourist stop because of a colony of African penguins which settled there in 1982. Although set in the midst of a residential area, it is one of the few sites where this vulnerable bird (Spheniscus demersus) can be observed at close range, wandering freely in a protected natural environment. From just two breeding pairs in 1982, the penguin colony has grown to about 3,000 birds in recent years.

 

Boulders Beach (1) Boulders Beach (2) Boulders Beach (3) Boulders Beach (4) Boulders Beach (5) Boulders Beach (6) Boulders Beach (7) Boulders Beach (8) Boulders Beach (9) Boulders Beach (10) Boulders Beach (11) Boulders Beach (12) Boulders Beach (13) Boulders Beach (14) Boulders Beach (15) Boulders Beach (16) Boulders Beach (17) Boulders Beach (18)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close