Bali: Tirta Gangga

Tirta Gangga betekent letterlijk “water uit de Ganges”. De naam verwijst naar het waterpaleis, gebouwd in 1948 door de Raja van Karangasem. Vandaag de dag wordt de benaming gebruikt om te verwijzen naar het gebied dat het waterpaleis en het weelderige platteland errond omvat. Het waterpaleis van Tirta Gangga is een doolhof van zwembaden en fonteinen, omringd door een weelderige tuin met stenen beelden en standbeelden. Het complex werd bijna volledig verwoest door de uitbarsting van de nabijgelegen Mount Agung in 1963, maar is verbouwd en gerestaureerd en heeft opnieuw de authentieke koninklijke pracht zoals voorheen.

Tirta Gangga literally means “water from the Ganges”. Strictly, the name refers to the water palace built in 1948 by the Raja of Karangasem. It is, however, the name widely used to refer to the general area which includes the water palace and the lush rural areas around. Tirta Gangga water palace is a maze of pools and fountains surrounded by a lush garden and stone carvings and statues. The one hectare complex was destroyed almost entirely by the eruption of nearby Mount Agung in 1963. It has been rebuilt and restored and has an air of authentic royal magnificence.

Categorieën Azië, Video, Video Bali, Video IndonesiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close