Bali: Pura Besakih

Pura Besakih is de belangrijkste, grootste en heiligste tempel van de hindoe-religie op Bali. De tempel ligt bijna 1000 meter hoog op de flank van de Agungvulkaan en is een uitgebreid complex van 23 afzonderlijke, gerelateerde tempels. De precieze oorsprong van de tempels is niet duidelijk maar ze dateren vrijwel zeker uit de prehistorie. De stenen bases van verschillende tempels lijken op megalithische piramides die minstens 2000 jaar oud zijn. Vanaf 1284 was het een bedevaartsoord voor hindoes toen de eerste Javaanse veroveraars zich vestigden in Bali.

Pura Besakih is the most important, the largest and holiest temple of Hindu religion in Bali. Perched nearly 1000 meters up the side of the Agung Volcano, it is an extensive complex of 23 separate but related temples. The precise origins of the temple are not clear but it almost certainly dates from prehistoric times. The stone bases of several temples resemble megalithic stepped pyramids, which date back at least 2000 years. It was certainly used as a Hindu place of worship from 1284 when the first Javanese conquerors settled in Bali.

Categorieën Azië, Video, Video Bali, Video IndonesiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close