Bali: Gunung Kawi

Gunung Kawi is een 11e-eeuwse tempel en bestaat uit 10 rotsschrijnen die zijn uitgehouwen in de ongeveer 7 meter hoge beschutte nissen van de steile rotswand. Deze grafmonumenten zijn vermoedelijk gewijd aan koning Anak Wungsu van de Udayana dynastie en zijn favoriete koninginnen. Aan de oostkant zijn er vijf tempels die zijn gewijd aan koning Udayana, zijn koningin Mahendradatta en hun zonen Airlanga, Anak Wungsu en Marakata.

Gunung Kawi is an 11th-century temple. It comprises of 10 rock-cut candi (shrines) that are carved into some 7-metre-high (23 ft) sheltered niches of the sheer cliff face. These funeral monuments are thought to be dedicated to King Anak Wungsu of the Udayana dynasty and his favourite queens. On the east side there are five temples that are dedicated, according to one theory, to King Udayana, his queen Mahendradatta, and their sons Airlanga, Anak Wungsu, and Marakata.

Categorieën Azië, Video, Video Bali, Video IndonesiaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close