Túcume

Túcume beslaat een oppervlakte van meer dan 220 hectare en omvat 26 grote piramides. Het gebied wordt aangeduid als Purgatorio (vagevuur) door de lokale bevolking. Deze site was een belangrijk regionaal centrum, misschien zelfs de hoofdstad van de opeenvolgende bezettingen van het gebied door de Lambayeque/Sican (800-1350), Chimú (1350-1450) en Inca (1450-1532). Lokale sjamaan-genezers (curanderos) roepen de kracht van Tucume en de La Raya-berg aan in hun rituelen en daardoor vreest de plaatselijke bevolking deze site. Bijna niemand, behalve de sjamanen, betreedt ‘s nachts deze site.

Túcume covers an area of over 540 acres, encompassing 26 major pyramids and mounds. The area is referred to as Purgatorio (purgatory) by local people. This site was a major regional center, maybe even the capital of the successive occupations of the area by the Lambayeque/Sican (800-1350 AD), Chimú (1350–1450 AD) and Inca (1450–1532 AD). Local shaman healers (curanderos) invoke power of Tucume and La Raya Mountain in their rituals, and local people fear these sites. Hardly anyone other than healers venture out in this site at night.

Categorieën Video, Video Peru, Video Túcume, Zuid-AmerikaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close