Nazca: Nazca lines

De Nazca-lijnen zijn een reeks van oude geogliefen die een UNESCO World Heritage Site werden in 1994. De ontwerpen zijn ondiepe lijnen die in de grond gemaakt werden door het verwijderen van de rode steentjes en het blootleggen van de grond eronder. Honderden ervan zijn eenvoudige lijnen of geometrische vormen; meer dan 70 figuren zijn ontwerpen van dieren zoals vogels, vissen, lama’s, jaguars, apen of menselijke figuren. Anderen zijn vormen zoals bomen en bloemen. De grootste lijnen zijn meer dan 200 meter breed. Meningen van geleerden verschillen in het doel van de ontwerpen, maar in het algemeen denkt men dat ze een religieuze betekenis hebben.

The Nazca lines are a series of ancient geoglyphs and were designated as a UNESCO World Heritage Site in 1994. The designs are shallow lines made in the ground by removing the reddish pebbles and uncovering the grayish ground beneath. Hundreds are simple lines or geometric shapes; more than 70 are designs of animals such as birds, fish, llamas, jaguars, monkeys, or human figures. Others include shapes such as trees and flowers. The largest figures are over 200 m across. Scholars differ in interpreting the purpose of the designs, but in general, they ascribe religious significance to them.

Categorieën Video, Video Nazca, Video Peru, Zuid-AmerikaTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close