Sukhothai

Het Sukhothai Historical Park bevat de ruïnes van de oude stad Sukhothai, wat letterlijk “Dageraad van Geluk” betekent. Het was de hoofdstad van het koninkrijk in de 13e en 14e eeuw, in wat nu het noorden van Thailand is. Er zijn 193 ruïnes op een oppervlakte van 70 km². Het park wordt onderhouden door het Ministerie van Schone Kunsten met de hulp van UNESCO, dat het complex tot World Heritage Site heeft verklaard.

The Sukhothai Historical Park covers the ruins of the ancient city of Sukhothai, which literally means “Dawn of Happiness”. It was the capital of the Sukhothai kingdom in the 13th and 14th centuries, in what is now the north of Thailand. There are 193 ruins on 70 square kilometers of land. There is a gate in the centre of each wall. The park is maintained by the Fine Arts Department of Thailand with help from UNESCO, which has declared it a World Heritage Site.

Categorieën Azië, Video, Video Sukhothai, Video ThailandTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close