Sipán

Sipán is een archeologische site van de Moche’s die beroemd om het graf van “El Señor de Sipán”, opgegraven in 1987 door Walter Alva en zijn vrouw Susana Meneses te beginnen. Het graf van de “Heer van Sipan” is stamt uit ongeveer 100 n. Chr. De site, waar tot nu toe veertien graven zijn ontdekt, wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in de afgelopen 30 jaar omdat de belangrijkste tombe intact werd gevonden en niet geplunderd was door dieven.

Sipán is a Moche archaeological site that is famous for the tomb of El Señor de Sipán, excavated by Walter Alva and his wife Susana Meneses beginning in 1987. The tomb of the Lord of Sipan has been dated to around 100 AD. The site, where fourteen tombs have been discovered, is considered to be one of the most important archaeological discoveries in the last 30 years, because the main tomb was found intact and undisturbed by thieves.

 

Sipan 01 Sipan 02 Sipan 03 Sipan 04 Sipan 05 Sipan 06 Sipan 07 Sipan 08 Sipan 09 Sipan 10 Sipan 11 Sipan 12 Sipan 13 Sipan 14 Sipan 15 Sipan 16 Sipan 17 Sipan 18 Sipan 19

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close