Siem Reap: Banteay Srei

Banteay Srei is een Cambodjaanse tempel uit de tiende eeuw en gewijd aan de hindoegod Shiva. De tempel is grotendeels gebouwd uit rode zandsteen, een materiaal dat zich perfect leent voor de uitgebreide decoratieve houtsnijwerken die nog steeds zichtbaar zijn.

Banteay Srei is a 10th-century Cambodian temple dedicated to the Hindu god Shiva. The temple is built largely of red sandstone, a medium that lends itself to the elaborate decorative wall carvings which are still visible today.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2004, Video Siem Reap 2004Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close