Siem Reap: Preah Khan

Preah Khan werd gebouwd op de plaats waar Jayavarman VII zijn overwinning vierde na de invasie van de Chams in 1191. De moderne naam “het heilige zwaard” is afgeleid van het oorspronkelijke “Nagara Jayasri” (“heilige stad van de overwinning”). Volgens een stèle die gevonden werd bevatte de tempel goud, zilver, edelstenen, 112.300 parels en een koe met vergulde horens. Het complex combineerde de rollen van stad, tempel en boeddhistische universiteit: er waren 97.840 bedienden en ambtenaren met inbegrip van 1000 dansers en 1000 docenten.

Preah Khan was built on the site of Jayavarman VII’s victory over the invading Chams in 1191. Unusually the modern name, meaning “holy sword”, is derived from the meaning of the original—Nagara Jayasri (“holy city of victory”). According to the foundation stela the temple’s wealth included gold, silver, gems, 112.300 pearls and a cow with gilded horns. The institution combined the roles of city, temple and Buddhist university: there were 97,840 attendants and servants, including 1000 dancers and 1000 teachers.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2004, Video Siem Reap 2004Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close