Siem Reap: Angkor Wat

Angkor Wat was oorspronkelijk een hindoeïstische tempel maar werd later later een boeddhistisch tempelcomplex en was lange tijd het grootste religieuze monument ter wereld. De tempel werd gebouwd door de Khmer-koning Suryavarman II in de vroege 12de eeuw als zijn staatstempel en uiteindelijke mausoleum . Het doorbrak de Shiva-traditie van de vorige koningen en werd gewijd aan Vishnu. Als best bewaarde tempel van de streek, is het de enige die een belangrijk religieus centrum gebleven is sinds de oprichting. Het is uitgegroeid tot een symbool van Cambodja en kreeg zelfs een plaats op de nationale vlag.

Angkor Wat was first a Hindu, later a Buddhist temple complex and has long been the largest religious monument in the world. The temple was built by the Khmer King Suryavarman II in the early 12th century as his state temple and eventual mausoleum. Breaking from the Shiva tradition of previous kings, Angkor Wat was instead dedicated to Vishnu. As the best preserved temple at the site, it is the only one to have remained a significant religious center since its foundation. It has become a symbol of Cambodia, appearing on its national flag.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2004, Video Siem Reap 2004Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close