Siem Reap: Ta Prohm

Ta Prohm is de moderne naam van de tempel die in de late 12e en vroege 13e eeuw gebouwd werd en oorspronkelijk Rajavihara genoemd werd. Het werd gebouwd door de Khmer-koning Jayavarman VII als een Mahayana-boeddhistisch klooster en universiteit. In tegenstelling tot de meeste tempels in Angkor is Ta Prohm grotendeels in dezelfde staat gelaten zoals het werd gevonden: de combinatie van bomen die uit de ruïnes tevoorschijn komen en de jungle-omgeving maakt dit één van de meest populairste tempels van Angkor.

Ta Prohm is the modern name of the temple, built in the Bayon style largely in the late 12th and early 13th centuries and originally called Rajavihara. It was founded by the Khmer King Jayavarman VII as a Mahayana Buddhist monastery and university. Unlike most Angkorian temples, Ta Prohm has been left in much the same condition in which it was found: the combination of trees growing out of the ruins and the jungle surroundings have made it one of Angkor’s most popular temples with visitors.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2004, Video Siem Reap 2004Tags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close