Ranakpur: Jain Temple

Volgens de plaatselijke legende zou de ondernemer Dharma Shah in de vijfde eeuw begonnen zijn met de bouw van de marmeren tempel na een goddelijk visioen. Er is echter een inscriptie op een pilaar in de buurt van het belangrijkste heiligdom waarin staat dat in 1439 de architect Deepaka de tempel bouwde op vraag van Dharanka, een toegewijde Jain.

Local legend has it that Dharma Shah, a local Jain businessperson, started construction of the marble temple in the 5th century following a divine vision. However, there is an inscription on a pillar near the main shrine stating that in 1439 Deepaka, an architect, constructed the temple at the direction of Dharanka, a devoted Jain.

Categorieën Azië, Video, Video India, Video RanakpurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close