Jodhpur: Mehrangarh Fort

Het fort ligt 122 meter boven de stad en wordt omsloten door dikke muren. Binnen zijn er verschillende paleizen die bekend zijn om hun ingewikkelde gravures en uitgestrekte binnenplaatsen. De afdrukken van de kanonskogels van de aanvallende legers van Jaipur zijn nog steeds te zien op de muren. Hoewel de bouw van het fort werd gestart in 1459 door Rao Jodha, stichter van Jodhpur, stammen de meeste gebouwen in het fort uit de periode van Jaswant Singh (1638-1678).

The fort is situated 122 m above the city and is enclosed by imposing thick walls. Inside its boundaries there are several palaces known for their intricate carvings and expansive courtyards. The imprints of cannonball hits by attacking armies of Jaipur can still be seen on the second gate. Though the building of the fortress was originally started in 1459 by Rao Jodha, founder of Jodhpur, most of the fort which stands today dates from the period of Jaswant Singh (1638–78).

Categorieën Azië, Video, Video India, Video JodhpurTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close