Jaisalmer: Lake Gadi Sagar

Dit regenwaterreservoir, gebouwd in 1367, was ooit de enige bron van water voor de woestijnstad Jaisalmer in Rajasthan. Vandaag de dag is het de plaats van het Ganguar-festival. In maart of april, afhankelijk van het kalenderjaar, gooien alleenstaande vrouwen bloemen in het meer tijdens het bidden voor een goede echtgenoot.

Built in 1367, this rainwater reservoir was once the only source of water for the desert city of Jaisalmer in the northern state of Rajasthan. These days it’s the sight of the well known Ganguar festival. In March or April, depending on the calendar year, single women throw flowers into the lake while praying for a good husband.

Categorieën Azië, Video, Video India, Video JaisalmerTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close