Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri werd in 1569 opgericht door de Mughal-keizer Akbar en diende als hoofdstad van het Mughalrijk van 1571 tot 1585. Na zijn militaire overwinningen op Chittor en Ranthambore, besloot Akbar om zijn hoofdstad te verschuiven van Agra naar een nieuwe locatie. Hier begon hij met de bouw van een ommuurde stad die vijftien jaar zou duren en bestaat uit een reeks koninklijke paleizen, een harem, rechtbanken, een moskee en andere gebouwen. Het complex werd kort na de voltooiing in 1585 verlaten ten gevolge van gebrek aan water en de nabijheid van de Rajputana-gebieden die steeds meer in beroering waren.

Fatehpur Sikri was founded in 1569 by the Mughal emperor Akbar, and served as the capital of the Mughal Empire from 1571 to 1585. After his military victories over Chittor and Ranthambore, Akbar decided to shift his capital from Agra to a new location. Here he commenced the construction of a planned walled city which took the next fifteen years in planning and construction of a series of royal palaces, harem, courts, a mosque, private quarters and other utility buildings. The Imperial complex was abandoned in 1585, shortly after its completion, due to paucity of water and its proximity with the Rajputana areas in the North-West, which were increasingly in turmoil.

 

Fatehpur Sikri 01 Fatehpur Sikri 02 Fatehpur Sikri 03 Fatehpur Sikri 04 (paleis van Jodh Bai) Fatehpur Sikri 05 (Anup Talao) Fatehpur Sikri 06 (Anup Talao) Fatehpur Sikri 07 (keizerlijke thermen) Fatehpur Sikri 08 Fatehpur Sikri 09 (tombe van Islam Khan) Fatehpur Sikri 10 Fatehpur Sikri 11 (vertrekken van de concubines) Fatehpur Sikri 12 (vertrekken van de echtgenote van de keizer) Fatehpur Sikri 13 (Diwan-i-Khas) Fatehpur Sikri 14 (Diwan-i-Khas) Fatehpur Sikri 15 (Diwan-i-Khas) Fatehpur Sikri 16 (Diwan-i-Am) Fatehpur Sikri 17 (tombe van Salim Christhti) Fatehpur Sikri 18 Fatehpur Sikri 19 (toegangspoort) Fatehpur Sikri 20 (toegangspoort) Fatehpur Sikri 21 (toegangspoort) Fatehpur Sikri 22 (toegangspoort) Fatehpur Sikri 23 (Jama Masjid-moskee) Fatehpur Sikri 24 (Jama Masjid-moskee) Fatehpur Sikri 25 (Jama Masjid-moskee) Fatehpur Sikri 26 Fatehpur Sikri 27 Fatehpur Sikri 28 Fatehpur Sikri 29 Fatehpur Sikri 30 Fatehpur Sikri 31 Fatehpur Sikri 32 Fatehpur Sikri 33 Fatehpur Sikri 34 Fatehpur Sikri 35 Fatehpur Sikri 36 Fatehpur Sikri 37 Fatehpur Sikri 38 Fatehpur Sikri 39 Fatehpur Sikri 40 Fatehpur Sikri 41 Fatehpur Sikri 42 Fatehpur Sikri 43 Fatehpur Sikri 44 Fatehpur Sikri 45 Fatehpur Sikri 46 Fatehpur Sikri 47 Fatehpur Sikri 48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close