Mexico City: Zócalo

Het belangrijkste plein van Mexico-Stad staat algemeen bekend als de Zócalo. Het is een ontmoetingsplaats voor de Mexicanen sinds de tijd van de Azteken: de beëdiging van koningen, koninklijke proclamaties, militaire parades en moderne religieuze evenementen zoals de festivals van Goede Week en Corpus Christi. Het heeft buitenlandse staatshoofden ontvangen en is de belangrijkste plek voor zowel nationale vieringen en protesten.

The main plaza of Mexico City is commonly known as the Zócalo. It has been a gathering place for Mexicans since Aztec times, having been the site of ceremonies, the swearing in of viceroys, royal proclamations, military parades, Independence ceremonies and modern religious events such as the festivals of Holy Week and Corpus Christi. It has received foreign heads of state and is the main venue for both national celebration and national protest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close